19 Ocak 2013 Cumartesi

Karabük Yöresel Yemekleri


Sulu Yayım Çorbası

2 su bardağı yayım
1 yemek kaşığı salça
100 gr kavrulmuş kuru kıyma
2 yemek kaşığı tereyağı

Yağ kızdırılır. İçine salça koyulup 1-2 dk kavrulduktan sonra kıyma eklenir. Karışımın üzerine 1 litre su koyulup kaynaması beklenir. Kaynayınca erişte (yayım) ilave edilir. İsteğe göre karabiber, pulbiber eklenerek servis edilir


Malak

3 su bardağı buğday unu
Mısır unu veya buğday ve mısır unu karışımı
200 gr tereyağı
Sulandırılmış 1 su bardağı pekmez
Tuz
Su

Buğday unu ve mısır unu karıştırılır. Pekmez tereyağ, tuz ve su katılarak ocakta iyice pişirildikten sonra sıcak servis edilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.