21 Ocak 2013 Pazartesi

Erzincan Yöresel Yemekleri


Eğin Kaburgası

200 g kuzu kavurma
½ kg pilavlık bulgur
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
200 g tereyağı
Kuru reyhan
Tuz

Soğan kavrulur, yıkanmış bulgur eklenir. Birlikte kavrulduktan sonra kuzu


Gasefe


600 gram ortası açık kurutulmuş yarma kayısı
1 çorba kaşığı dolusu toz şeker (arzuya göre)
1 su bardağı dolusu dövülmüş ceviz
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
4 su bardağı su

Kayısılar yıkanıp sıcak suyla bir çorba kaşığı şeker de eklenip, yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra biraz ılıyınca süzgeçten geçirilir. Bardaklara konur. Üzerine ceviz serpilip en son da eritilmiş tereyağı her tarafına eşit olarak dökülür. Arzuya göre ister ılık, ister soğuk servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.