21 Ocak 2013 Pazartesi

Bingöl Yöresel Yemekleri


Keldoş

un
yağ
tuz
su
kısırlık bulgur
yoğurt
sarımsak
sos için tereyağ

Malzemeler normal olarak yoğrulup,yağlanmış tepsiye konur.
Kuzine yada normal fırında pişirilir.Pişen ekmeğimiz derince bir kaba ufak ufak doğranır.üzerine çırpılıp iyice ayran haline getirilen yoğurt dökülür en üstte ise dağlanmış tereyağı dökülür.




Şilki

Malzemesi
1 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay bardağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı pekmez
Yarım su bardağı su

1 çay bardağı ılık suda mayayı eritin. 10 dakika bekletip yumurtayı ilave ederek karıştırın. Unu derin bir kaba alıp mayalı karışımı ekleyin. Lokma hamuru kıvamında sıvı bir hamur elde edecek kadar ılık su ilave ederek iyice karıştırın.
Teflon tavayı veya sacı ısıtın. Hamurdan bir kepçe alıp tavaya boşaltarak yayın. Krep şeklinde iki taraflı pişirin.
Krepleri dilediğiniz şekilde keserek bir tepsiye yerleştirin. Tereyağını bir tavada kızdırıp kreplerin üzerine gezdirin.
Su ve pekmezi karıştırıp şerbeti hazırlayın. Kreplerin üzerine gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.