19 Ocak 2013 Cumartesi

Bayburt Yöresel Yemekleri


Sütlü Kaygana

MALZEMELER
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı un
1 çay bardağı tereyağı

YAPILIŞI
Hamur için süt, 2 adet yumurta ve tuzu karıştırın. Karışıma 4 çorba kaşığı un ilave edin ve çırpın. Yağı kızdırın, hamuru yağa yayıp her iki yüzü de çevirerek kızartın. Dilimleyerek servis yapın.

Herle Çorbası


MALZEMELER
4 kaşık tereyağı
4 kaşık un
tuz

YAPILIŞI
Yağı kısık ateşte kızdırın, unu ilave edin pembeleşinceye kadar kavurun 4 su bardağı su koyun iyice karıştırın tuzunu ilave ederek servis yapın


Haşıl


MALZEMELER
2 su bardağı çekilmiş yarma
4 su bardağı sıcak su
1 kilo süt
300 gram tereyağı
tuz

YAPILIŞI
4 Su bardağı su ile yarmayı ,tuzu bir tencerede karıştırarak 30 dakika kısık ateşte yarmalar ezilene kadar pişirin. Piştikten sonra derin bir kaba alın ortasını açın. Arzuya göre süt veya yağı ortasına dökün .Süte ve yağa batırarak alın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.