Yeteri kadar Odunla doldurulan soba ateşlenir
Kapıdaki sıkıştırma vidaları kontrol edilir
Kapının contası kontrol edilir
Çinko kabı fazla doldurmadan Kükürdün ortası çukur yapılır
Isınan kükürt tutuşturulur yanan odunla
aşağıdaki şekilde tutuşmuş kükürt görülüyor bundan sonra içeriden çıkılır
Ve kapı sıkıca kapatılır
kayısı kükürdü alana kadar 7-8 saat kükürde maruz bırakılır normalde islim damınız hava almamışsa kükürdü bir seferde alır.Kayısı daha sonra hılanın üstüne alınır güneşte havalanması ve kuruması sağlanır.Sonra çok fazla kurumadan çekirdeğinden ayrılır.
Patik yapılır.
Tekrardan güneşe serilir yenecek kıvama gelmişse bir hıla örtülerek serin bir yerde muhafaza edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.