25 Temmuz 2011 Pazartesi

Kayısıya Kükürt Verme



Yeteri kadar Odunla doldurulan soba ateşlenir



Kapıdaki sıkıştırma vidaları kontrol edilir


Kapının contası kontrol edilir

Çinko kabı fazla doldurmadan Kükürdün ortası çukur yapılır

Isınan kükürt tutuşturulur yanan odunla

aşağıdaki şekilde tutuşmuş kükürt görülüyor bundan sonra içeriden çıkılır

Ve kapı sıkıca kapatılır
kayısı kükürdü alana kadar 7-8 saat kükürde maruz bırakılır normalde islim damınız hava almamışsa kükürdü bir seferde alır.Kayısı daha sonra hılanın üstüne alınır güneşte havalanması ve kuruması sağlanır.

Sonra çok fazla kurumadan çekirdeğinden ayrılır.




Patik yapılır.



Tekrardan güneşe serilir yenecek kıvama gelmişse bir hıla örtülerek serin bir yerde muhafaza edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Yaptığınız için teşekkürler.Şu misafirhane-i dünyada nazar-ı hikmetle baksan; hiçbir şeyi gayesiz, nizamsız göremezsin. Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.